Scroll to top

Blic: Creative Shock 2014 | Plasman u finale svetskog takmičenja

Studenti Case Study Club-a sa Fakulteta organizacionih nauka: Iva Mišović, Đorđe Petrović, Nikola Šurlan i Stefan Milić pod mentorstvom prof. dr Vesne Damnjanović osvojili su prvo mesto na svetskom takmičenju u rešavanju studije slučaja „Creative Shock“ u Litvaniji. Takmičenje je trajalo od 01. oktobra do 07. decembra 2014. godine, a organizovala ga je ISM Studentska Asocijacija i ISM Univerzitet menadžmenta i ekonomije. Na takmičenju je učestvovalo 175 timova sa 125 univerziteta.

U preliminarnoj rundi studenti su imali dva zadatka: rešavanje studije slučaja – predlog marketing strategije fiktivne tekstilne kompanije „Mother Africa Sewing“ iz Afrike za tržište Evrope i predlog gerila marketing kampanje u vidu video materijala za nevladinu organizaciju Otrā Elpa iz Rige koja pomaže siromašnom stanovništu da obezbedi nameštaj u domovima. U finalnom delu takmičenja, koje je održano od 05. do 7. decembra 2014. godine, najboljih 5 timova su imali zadatak da reše studiju slučaja za 12 sati i prezentuju svoje rešenje članovima žirija. Tim Fakulteta organizacionih nauka imao je najbolje rešenje, nakon čega je i nagrađen prvim mestom.

Ovim putem se zahvaljujemo „Blic“ – u na ovoj objavi, jer je na taj način ukazao na trud i izvanredan uspeh naših takmičara.

Objava je dostupna ovde:

Vest objavljena 15.12.2014.

Članovi Case Study Club-a na Creatve Shock takmičenju